Merel Visser

http://www.meer-l.com/

Merel Visser( 1976) woont en werkt in- en vanuit- Sneek. Zij werkt in opdracht, variërend van realistische portretten tot schilderijen op doek en muurschilderingen van soms gigantische afmetingen.
Merel maakt werk ‘op maat’. Een muurschildering of schilderij moet een aanvulling zijn op de bestaande ruimte, Een muurschildering voor een bruin café zal een heel andere uitstraling en kleurgebruik hebben dan bijvoorbeeld voor de aula van een lagere school. Men kan zelf met ideeën komen die Merel dan uitvoerd, en zelf barst ze ook van de ideeën.
Ook maakt Merel geregeld schilderijen in opdracht die totaal vrij zijn, dan wil iemand gewoon ‘een Merel ‘ hebben, en heeft ze totaal de vrije hand.

Dochter van een Franse moeder en een Nederlandse vader, en omringd door een wel zeer multiculturele familie, alsook door haar vele reizen naar o.a. Frankrijk,Mexico Nieuw Zeeland en Tahiti, is zij, geïnspireerd door de prachtige uitbundige natuur in deze verre oorden, met recht een psychotropisch schilderes te noemen. De liefde voor de natuur spat van de doeken af, en deze worden, vooral in haar vrije werk, dan ook bevolkt door planten en dieren in de meest gevarieërde vormen en kleuren.