Afke Posthuma

www.afkeposttextiles.weebly.com

Afke is geboren in een klein dorp in het noorden van Nederland. Haar moeder Tine Mersmann was beeldend kunstenaar en haar vader Klaes Posthuma was bioloog.Ze groeide op met liefde voor kunst en natuur.

Zij ziet de natuur als een reflectie van het menselijk lichaam, ziel en geest en andersom. De seizoenen manifesteren zich in ons leven en er zijn periodes vol  warmte, loslaten, eenzaamheid en groei. Van planten kunnen we veel leren over onszelf. We hoeven alleen maar de tijd te nemen om ons te openen en de wijsheid van de natuur te ontvangen. In haar ecoprint workshops kan je dit ervaren en kan je de energie en herinnering van de natuur over brengen op textiel of papier. Creëren is heerlijk vervloeien met aarde, planten en het zachte textiel. Voelen wat er gebeurt en handelen naar vraag en antwoord. Het water reinigt en het vuur verwarmt. De rook en stoom vervliegt. Alle elementen aanwezig in evenwicht. De verandering is hier. Ecoprint is een ecologische techniek waarbij plantaardige items worden gebruikt als verfbron. Bladeren, twijgen, wortels en bast worden op papier of textiel gelegd waarna het gekookt of gestoomd wordt en de prachtigste kleuren verschijnen! Zij gebruik het liefste tweedehands kleding voor haar ecoprints.

Ontmoet mij op mijn pad. Het kent vele plaatsen van licht. Daartussen wandel ik door de tijd stap voor stap. één tegelijk, waar ik kijk daar kan ik gaan. Waar ik mijn voet zet daar ben ik. Elke stap een nieuwe gedaante.

Verbonden