Over Kunst aan de Ee

Kunst aan de Ee wordt georganiseerd in een leegstaand kantoorpand (de vroegere behuizing van Woudsend Verzekeringen). In het oude centrum van Woudsend, bij de monumentale brug over de Ee (onderdeel van de officiële Elfstedentocht route). Een prachtige locatie voor een kunstexpositie.

Zorgvuldig geselecteerd kunstaanbod

De deelnemende kunstenaars zijn zorgvuldig geselecteerd en op persoonlijke titel uitgenodigd. Dat is een garantie voor kwaliteit.

Bezoekersinformatie: toegang en openingstijden

Kunst aan de Ee is geopend voor publiek van vrijdag 17 juni tot en met zondag 26 juni 2016. Bezoekers zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur.

De opening vindt plaats op vrijdag 17 juni om 13.00 uur. Direct daarna (ca. 14.00 uur) is de expositie geopend voor publiek.

De omgeving: midden in het drukst bezochte watersportgebied van Friesland

Woudsend ligt midden in het merengebied van Friesland. Een mekka voor watersporters en mensen die rust en ruimte zoeken. In lente en zomer overspoeld door toeristen uit binnen- en buitenland.

Het hele dorp doet mee

Woudsend zal tijdens Kunst aan de Ee zijn beste beentje voor zetten. De winkeliers en horeca juichen het initiatief van harte toe. Zij zullen er voor zorgen dat bezoekers van Kunst aan de Ee gastvrij worden onthaald. De verschillende restaurants hebben aantrekkelijk geprijsde ‘kunstmenu’s’ op de kaart.
 
De organisatie: Galerie IRIS > Anders Mooi

Galerie IRIS > Anders Mooi is sinds drie jaar gevestigd in Woudsend. Eigenaresse Iris ten Cate organiseert in eigen huis en tuin wisselende exposities. Iris is tevens initiatiefneemster van Kunst aan de Ee. Haar missie is om kunst te verbinden met een groot publiek. Door slimme marketing en gewaagde projecten.

Iris: “Woudsend is van nature een watersportdorp. Met Kunst aan de Ee willen we laten zien dat er in ons prachtige dorp nog veel meer te doen is. We hopen ook dat bezoekers er echt een dagje Woudsend en Friesland van maken. Na een paar uur genieten van kunst is het de moeite waard om de historische schoonheid van het dorp te beleven en is het goed toeven op onze gezellige terrassen.”